Over de Stuif-Stuif

De Stuif-Stuif is Haarlems grootste en meest veelzijdige kinder-vakantie-evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in de laatste weken van de zomervakantie. Sinds 1962 vermaken we kinderen met een groots kinderspektakel. Door de jaren heen zijn we uiteraard met onze tijd mee gegaan, maar de kracht van de Stuif-Stuif zit ‘m in de eenvoud. We hebben de Stuif-Stuif simpel gezegd opgedeeld in een aantal afdelingen en iedere afdeling heeft een eigen coördinator die ieder jaar voor een verrassend programma zorgt. De coördinatoren bij elkaar noemen we de werkgroep en zij zijn aanspreekpunt voor onze bezoekers en vrijwilligers. Overigens zijn deze coördinatoren zelf ook vrijwilligers. Tegenwoordig wordt de Stuif-Stuif volledig door vrijwilligers gedraaid!

Creatief

Dit jaar staan er tijdens de Stuif-Stuif door het gehele gebouw 14 verschillende creatieve activiteiten. De oude vertrouwde activiteiten Stof = Tof en de Kaarsenmakerij zijn uiteraard weer van de partij. In de crea cirkel gaan we o.a. aan de slag met verschillende creatieve materialen: Krimpie Dinkie, sleutelhangers, wol, karton en nog veel meer. Je kunt een eigen zeepje leren maken, een uiltje, wuppie of monstermasker in elkaar zetten, welke je uiteraard allemaal mee naar huis mag nemen. Voor de stoere jongens en meisjes kan er in de “techniekhoek” gesoldeerd of gefiguurzaagd worden. In de schilderhoek kun je naast het Maxischilderen (schilderen op een gigantische schildersezel) en geschminkt worden dit jaar ook je eigen kunstwerken van bijvoorbeeld het figuurzagen verder versieren.

Tip: Neem zelf een tasje mee van thuis voor het bij elkaar houden van al je kunstwerkjes, dit houdt de handen vrij voor alle sportieve activiteiten en het koken in het Kinderkookcafé.

Bedrijvigheid bij de spijkerfiguurtjes

Kinderkookcafé
Kinderkookcafe ook wel KiKo genoemd heeft dit jaar een grote keuken tot beschikking, waar het tijdens de stuif heerlijk gaat ruiken.

Bij het kinderkookcafe kan iedereen met funmunten iets lekkers komen maken. Dit lekkers mag en kan ook direct gegeten worden. Het lekkers wat gemaakt word is per dag verschillend en erg variërend. Van een lekkere lunch tot een heerlijk toetje. Voor iedere leeftijd is dit toegankelijk. En waarbij mogelijk zullen we altijd helpen. Kinderen leren hier zelfstandig om iets lekkers te maken en misschien kunnen ze het dan thuis ook nog eens maken.

Cupcakes versieren op de Stuif-Stuif 

Sport & Spel

Ook dit jaar is Sport & Spel weer dé plek om je energie kwijt te raken. Zoals altijd zullen er twee luchtkussens staan. Wat denk je van een hobbelpaardenrace, of een bungee-run?

In de tweede week zal dinsdag en woensdag een extra uitdaging worden toegevoegd. Benieuwd wat het is? Houdt de site en facebook in de gaten.

Uiteraard zijn ook het darten en de lego weer van de partij. Er is dit jaar weer voldoende lego, dus keuze zat om geweldige bouwwerken te maken en die geweldige prijs te winnen!

Ook het spelletjes-assortiment is uitgebreid. Daag je vrienden uit in nog meer verschillende spellen!

Podium

Op het podium staat een vol dagprogramma. Deze bestaat uit:

  • Een wisselende Quiz
  • Vraag maar Raak
  • Verhaaltje
  • Bingo
  • Open Podium

Voor Vraag maar Raak hebben we elke dag een bezoeker met een interessant beroep. Welke dat zijn? Houdt de mededelingen in de gaten.

Wat is er nog meer op de Stuif-Stuif?

Naast de vaste onderdelen doen we ook altijd ons best om een leuke extra te bieden op de Stuif-Stuif. Hiervoor zijn we afhankelijk van de creativiteit en inzet van onze vrijwilligers. Als iemand een leuk idee heeft en denkt het te kunnen uitvoeren kunnen we dat in overleg aanbieden op de Stuif-Stuif. We zullen in de aanloop van Stuif-Stuif 2018 diverse leuke dingen aankondigen!

Heb je zelf ook een leuk talent dat je zou willen delen met de kinderen? Neem contact met ons op en meld je aan als vrijwilliger!