FAQ

Vragen over COVID-19 maatregelen

Gaat de Stuif-Stuif dit jaar wel door?

Daar kunnen we gelukkig heel kort over zijn: Ja! De Stuif-Stuif gaat voor de 60e keer door.

Vallen jullie niet onder de evenementen?

Hoewel wij ons graag een evenement noemen, vallen wij daar volgens de officiële regelgeving niet onder. Wij worden bestempeld als recreatie en activiteiten voor kinderen.

Geldt er ook een beperking voor het aantal kinderen?

Voor het aantal kinderen dat wij binnen mogen hebben op ons terrein hebben wij geen ristricties wegens COVID. Wel hanteren wij een maximum van 400 kinderen per dag uit (brand)veiligheidsoverwegingen. Dit alles loopt in lijn met de coronamaatregelen van het RIVM, waarbij kinderen (12 jaar, of jonger) van niemand 1,5 meter afstand hoeven te houden.

Mogen er dit jaar wel begeleiders mee naar binnen?

Ja, dat mag. Wel vragen wij iedereen ouder dan 12 jaar 1,5 meter afstand te houden van elkaar en van de medewerkers. Om deze 1,5 meter goed te kunnen waarborgen laten wij wel minder begeleiders naar binnen. Afwijken van dit maximum aantal is helaas niet mogelijk.

Mocht uw kind zich zonder begeleiding van u prima redden in een beschermde omgeving als de Stuif-Stuif, dan vragen wij u vriendelijk niet mee naar binnen te gaan. Zo houdt u niet onnodig een plaats bezet voor een ouder wiens kind niet zonder begeleiding kan en kunnen wij nog meer kinderen een fijne dag bezorgen!

Is het verplicht de coronacheck app (o.a. testen voor toegang) te gebruiken?

Nee, de coronacheckapp voegt niets toe aan de door ons ingevoerde maatregelen. Wij verzoeken iedereen boven de 12 jaar 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook ventileren wij goed en verzoeken wij iedereen met klachten dringend het terrein te verlaten en zich te laten testen door de GGD.

Ik ben volledig gevaccineerd, mag ik dan wel binnen 1,5 meter van anderen komen?

Nee. Ook als u volledig gevaccineerd bent kunt u besmet zijn door, of besmet raken met het virus. Ook als u daar niets van voelt, of merkt kan dit het geval zijn. Een volledige vaccinatie is dus geen reden om geen 1,5 meter afstand meer te hoeven houden binnen de Stuif-Stuif.

Moet ik van tevoren reserveren?

Nee, het is niet nodig op voorhand te reserveren. Wel vragen wij bij binnenkomst om uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Die gebruiken wij alleen om contact met u te krijgen bij een mogelijke coronabesmetting. Deze gegevens worden dan ook 2 weken na de Stuif-Stuif volledig verwijderd.

Kan ik wel van tevoren kaarten reserveren?

Ja, het is nu ook mogelijk kaarten te bestellen in onze webshop. Daarbij krijgt u zo snel mogelijk een bevestigingsmail. Wij vragen u (of uw kind) deze mail te tonen bij de kassa. Daar krijgt iedereen een polsbandje om naar binnen te mogen.

Vragen over de Stuif-Stuif in het algemeen

Voor wie is de Stuif-Stuif?

De Stuif-Stuif is een sport, spel en creatief evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Hier kunnen kinderen zich de hele dag lekker uitleven.

Wanneer is de Stuif-Stuif?

De Stuif-Stuif vindt ieder jaar de laatste twee weken van de zomervakantie (van de basisschool) plaats. We zijn dan iedere werkdag open van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Hoeveel kost de Stuif-Stuif?
Om de Stuif-Stuif voor iedereen toegankelijk te houden hanteren we twee tarieven:

Haarlempas houders betalen €2,- per kind en €3,- per begeleider (18+).
Niet Haarlempashouders betalen €5,- per kind en per begeleider (18+).

Kinderen krijgen een entreebandje en twee funmunten. Begeleiders krijgen een entreebandje en een kop koffie of thee.

Wij verkopen ook strippenkaarten. Een strippenkaart kost €20,- voor niet-Haarlempas houders en €12,- voor  Haarlempas houders. Daarmee kunnen kinderen zonder begeleiders 5 keer naar binnen.

Groepen met 10 of meer kinderen kunnen per 10 kinderen 1 begeleider gratis mee naar binnen nemen. Deze krijgt ook gewoon een entreebandje en een kop koffie of thee bij de bar.

Kan ik mijn kind alleen laten?
Dat is uiteraard uw eigen keuze. Wel zien wij dat kinderen vanaf ongeveer 6 á 7 jaar oud prima zelfstandig over ons afgesloten terrein kunnen wandelen.
Kan uw kind zelfstandig over de Stuif wandelen, dan verzoeken wij u vriendelijk niet aanwezig te zijn op ons terrein. Voor iedere ouder die binnen is mogen wij een kind minder toelaten. Wij maken graag zoveel mogelijk kinderen gelukkig!

Wat kan mijn kind doen met het entreebandje?

Met het entreebandje kan uw kind bijna alle activiteiten doen. Voor een paar (duurdere) activiteiten is een funmunt nodig, hiervan krijgt uw kind er drie bij binnenkomst.

Wat kan mijn kind doen met de funmunten?

De funmunten zijn voor een beperkt aantal (vaak duurdere) activiteiten. Deze activiteiten hebben altijd een bordje “FUNMUNT ACTIVITEIT” bij de kraam staan.

Kan ik extra funmunten kopen?

Jazeker, voor €1,- per stuk zijn extra funmunten bij te kopen. Deze munten zijn de hele Stuif-Stuif geldig.

Waar kan ik jullie vinden?
Wij zijn tijdens de draaidagen te vinden in Wijkcentrum ‘De Ringvaart’ op de Floris van Adrichemlaan 98 te Haarlem.
Klik hier voor een volledige routebeschrijving.

Wie organiseert de Stuif-Stuif?
De Stuif-Stuif wordt georganiseert door een werkgroep onder onze eigen stichting: Stichting Stuif-Stuif. Deze werkgroep bedenkt alle activiteiten en voert de voorbereidingen daarvoor uit.
Wil je de werkgroep beter leren kennen? Klik dan hier en ontmoet de werkgroep!

Kan ik de Stuif-Stuif ook sponsoren?
Dat kan uiteraard, wij zijn blij met iedere vorm van sponsoring! Voor meer indormatie kunt u mailen of mailen naar onze overkoepelende stichting Stichting Stuif-Stuif: info@stichtingstuifstuif.nl of bellen naar 06-53170776.